Den dag pulverslukkeren gik af

Den dag pulverslukkeren gik af

Jan er en handelsmand.

Han elsker at købe ind og ser gode muligheder og handler i mange ting. Og han har også lidt smittet mig, jeg har også gjort nogle køb i vores år sammen, som jeg bagefter har undret mig over. Men også fornuftige køb af flere forskellige slags.

Jeg elsker Lauritz.com, Jan elsker auktioner.

En fredag kommer Jan tidligt hjem, for vi skal nemlig nå nogle ærinder, inden vi skal til vinsmagning med nogle venner, i et af Aalborgs store vinhuse om aftenen.  Et af ærinderne på vejen, er at vi skal omkring og hente nogle ting, som Jan har købt på auktion.

Jeg havde på forhånd gjort mig klar til aftenens begivenhed, så vi blot kunne hente, køre hjem og sætte det han nu havde købt af, og så køre til vinsmagningen stort set med det samme derefter.

Jeg synes selv jeg var sluppet okay fra istandsættelsen af mit udseende, grænsende til det næsten tilfredse.

Ved auktionshallen gik vi en runde og Jan udpegede hvad han havde købt. Det var ret mange ting. Absolut intet jeg kunne se værdi eller nytte af, og med en i forvejen temmelig fyldt kælder, med sindssygt mange andre ting, i samme kategori ( i mine øjne), så må jeg bare indrømme at jeg blev lidt småærgerlig over de 21.000 kr., der efter min mening var smidt ud af vinduet.

Jan har nok fornemmet stemningen, og så muligvis også med nye øjne på et par af tingene, så han spørger ganske sødt om jeg vil sidde i bilen, mens han samler sammen og får tingene til at være bag i bilen. Det synes jeg er en god idé.
Men indkøbet er større end bilen, og tingene skal pakkes godt for at kunne være der. Faktisk viste det sig hurtigt ikke at kunne lade sig gøre. Han gør dog et oprigtigt forsøg, og jeg får lidt ondt af ham, det er jo i virkeligheden helt okay. Jeg har også af og til lyst til at shoppe lidt. Jeg synes dog det var ret mange shoppe-penge, når man tog resultatet i betragtning.

Så jeg sad og kvinde-mukkede lidt på forsædet i bilen, da jeg hører et kort hvæs, eller lyden af noget, hvor luften bliver presset ud under stort tryk. Få sekunder efter bliver alt omkring mig fuldstændigt snehvidt, og så blev der bare stille.

Jeg sad et øjeblik i den efterfølgende stilhed og overvejede hvad der lige var sket, og så hørte jeg Jans stemme, usædvanligt ydmygt, “må jeg tage et billede af dit hår?”

Jeg når ikke at reagere på det, før jeg begynder at nyse og hoste og i mine åbne stilletter vælter ud i grøften ved siden af bilen. Her ligger den største, varme hundelort jeg længe har set. Jeg behøver nok ikke detaljeret at beskrive hvordan det er at have varm hundelort mellem bare tæer?

Det viser sig at et af Jans køb er en 11 Kgs pulverslukker, hvor sikkerhedsstiften mangler. I det Jan forsøgte at få pulverslukkeren til at være i bilen, går den af. Bare et øjeblik, men nok.

Jan prøver desperat at redde situationen ved at børste mig af i omsorg, men da hele den indvendige del af bilen er helt dækket af hvidt pulver, indser han nok det formålsløse og mumler at han lige går ind og betaler.

Da han kommer ud igen, lægger han en flot bog i skødet af mig. Den er sort med prægede sorte liljer og har guldkanter. Han mener han har fundet forretningsmuligheden til mig, i det han af mændene på kontoret, har fået tilbudt et stort parti lingeri. Jeg åbner bogen og det er godt nok flotte billeder. Af kvinder i alverdens kostumer, i forskellige situationer, der teaser og pleaser mænd. Jan skæver til bogen og fortryder nok i samme sekund. Han var blevet overrakt bogen som et varekatalog, og havde ikke nået at kigge i den. Der var stille i bilen på vej hjem. Det eneste der blev sagt var hans “skal jeg undskylde eller holde mund?” og mit “lad os bare være stille”.

Den dag var der langt fra Ulsted og hjem.

På vejen ud af bilen smed jeg ret bestemt bogen i papircontaineren.

Og så gik jeg på ny i bad og det varede længe nok til jeg kunne se det komiske i det hele og endda kom ud med spand og klud og hjalp med rengøringen af bilen.

Inden aftenen var gået grinede vi af historien om den store 11 kg,s pulverslukker som han havde købt, som blot manglede splitten og ellers fungerede fint.

Den står klar i kælderen til hvis vi skulle få brug for den, og ellers synes selv jeg (nu) at den var pengene værd.