Aktier – kun for genier og rigmænd?

Jeg har været fascineret af aktiehandel i lang tid efterhånden, i mange år faktisk. Det er ellers noget af en mundfuld at give sig i kast med, for en tal-idiot som mig. Tænkte jeg.

Men nu hvor jeg i det små er startet med at investere, har jeg opdaget at det har langt mere med research og sund fornuft at gøre, end med tal og beregninger.

I 2004 oprettede jeg et par demo porteføljer og investerede dem i, hvad jeg på det tidspunkt, følte kunne være fornuftigt. Billedet herover viser hvordan det er gået på de 16 år siden pengene – som jeg nu ville ønske var rigtige – blev anbragt.
I 2016 gik Lauritz.com på Børsen og da vi var kunder på alt for mange auktioner hos Lauritz, tænkte jeg at alle andre måtte være lige så begejstrede, så det var nok en super idé at købe nogle aktier i det firma. Jeg følte mig 100% sikker – de aktier ville garanteret – med raketfart – give mig en fin lille opsparing.
Det er ikke fordi jeg investerede meget – det er mere det at den beholdning siden er gået 93 % ned. Av!
I et par år lod jeg så aktiehandel ligge, for det havde jeg jo tydeligvis ikke forstand på.

Men nu er interessen der igen. Jeg har investeret og følger med i hvad der sker. Noget er gået op og andet er gået ned.

Måske er du eller dine venner nogen af dem der tidligere har ment at aktiehandel kunne sidestilles med gambling, eller at Wall Street var et filmset for et drama med Michael Douglas eller Rusell Crowe, i min all time favorit film: “A good year”?
Hvor jeg tidligere håbede på en stor nem gevinst (det ville da stadig være fedt) gør jeg det nu med mere ro.
Et ønske om at blive rig og et ønske om at bevæge sig hen imod passiv indkomst og uafhængighed, er to forskellige ting, selvom de måske lyder ens. Og for mig er det hele en del af en større plan – at sige nej tak til et 8-16 job.
Jeg er med i diverse Facebook grupper vedr. økonomi og investeringer, som jeg vil vende tilbage til at fortælle mere om, i min næste aktie-Update!